donderdag, december 27, 2007

Broodfokkers ...

Ik had al eerder bericht in dit blog in verband met de pup die we gekocht hadded eerder dit jaar (hij overleed 5 dagen na aankoop). Nu kwam ik onlangs een pagina tegen die hier enkele verhalen had geplaatst en wilde jullie deze ook meegeven om even door te lezen.
Het aankopen van een pup van welk ras ook kan soms gebeuren in een opwelling (let wel ... de aankoop van een husky was al jaren geplant maar door de werkomstandigheden niet mogelijk) en ik moet geen mensen met vingers wijzen daar ik er zelf ook in getrapt ben.
De hond was een plaatje (getuige de foto's) en bij aankoop bleek hij al een pools boekje te hebben, dit is op zich al een eerste indicatie dat er ergens iets mis is. Nu hadden zoals gezegd al zoveel jaren gewacht voor de aankoop dat we snel besloten hadden nu om tot de koop over te gaan.
Na 5 dagen waarvan er 3 bij de veearts doorgebracht zijn tijdens de spreekuren is hij dan toch nog overleden aan het parvo virus werd ons later duidelijk na een autopsie.
De goedkope aankoop bleek in een later stadium dan toch niet zo goedkoop, en dan heb ik het hier nieteens over het financiele deel.
Nu hoeft het niet voor iedereen zo te gaan, menigeen is tevreden met de aankoop en hebben een hond die nog jaren onder hen vertoeft. Toch wil ik even een kleine oproep doen om eens een bezoekje te brengen bij erkende fokkers, zij kunnen je meer vertellen over het ras en wat je van de honden kan verwachten, het loont echt de moeite!! Wij zijn hier na de genoemde aankoop op bezoek geweest bij enkele fokkers en hebben een keuze gemaakt tussen twee waarvan we onze puppies wilden bestellen/aankopen.
An van Abajomy en Anja en Ron van Nikolatsjka bleken voor ons de geschikte donor ouders voor onze nieuwe puppies, met beiden hebben heel leuke en onderhoudende gesprekken gehad, en kunnen ook nu nog terecht bij hen voor eventuele vragen. Bedankt aan beide huizen dus voor jullie tekst en uitleg, en ik ben er zeker van dat bij de 'serieuze' fokkers je hetzelfde kan verwachten, mensen die begaan zijn met het ras en waar de honden terechtkomen.

Nu ging het in de eerste plaats om die pagina met enkele verhaaltjes ivm broodfokkers he ;) hier is de link waar je deze kan nalezen, misschien dat het je ertoe aanzet om voordat je tot een aankoop overgaat toch nog eens na te denken, als dit zo is dan is dit bericht in de opzet geschlaagd. :D

Stop broodfokkers!

Geen opmerkingen: