dinsdag, december 09, 2008

Verslag Pampa wedstrijd ...

DSCF9167

Zaterdag laatsleden was er dan de aanvang van de grote Pampa wedstrijd op het militair domein in Helchteren.
Voor ons was het een eerste keer dat we deze bezochten (buiten de training een paar weken terug) en de verwachtingen waren dan ook hooggespannen.
Bij aankomst zagen we dat de parking voor deelnemers al goed gevuld was en dat we als bezoeker onze wagen wat verder moesten parkeren, door het landschap waarin je vertoefd is dat ook geen straf. ;)
De meeste deelnemers maken zich klaar aan de stake out bij hun camper (sommigen sliepen zelfs in de wagen) of tenten. Je kon zo horen aan de honden wie er klaargemaakt werd om aangelijnd te worden.
Eens de honden aangelijnd moesten deze naar de startlijn gebracht worden.
Dit gebeurde meestal dan ook nog met een extra persoon die de lead dog vasthield.
De start voor de honden was voor de een nog spectaculairder als de anderen. Menigeen fotograaf heeft zich op het laatste moment moeten omgooien om de honden langs te laten. (bericht aan fotografen ... niet op de renbaan gaan staan!!) ;)
De trail lag er voor de honden lekker drassig bij en zorgde dan ook voor de nodige strubbelingen onderweg, plassen, modder ... alle benodigdheden om er een vrij zwaar parcours van te maken welke de meeste deelnemers wel konden smaken.
Aankomst was met momenten ook zeer mooi om zien, speciaal als je zag dat er meerdere mensen gelijk op een recht stuk zaten en waarvan er dan een toch nog de ander in de draai moest laten voorgaan. (He An! ;) )
Weer een stuk wijzer geworden en een heel leuke dag gehad, vele interessante gespreken gevoerd en nieuwe mensen leren kennen (voor het laatste ben ik altijd wel te vinden). :-D

Foto's kan je bekijken op deze link: Pampa sleddog

Geen opmerkingen: