dinsdag, december 16, 2008

Afsluiting beste handler MHSV 15-12-2008

Qannik of Nikolatsjka 12-2007Qannik of Nikolatsjka 12-2008


Gisteren was dan de dag dat het jaar werd afgesloten met de jaarlijkse keuze van beste handler te Maastricht (zaal Cascade te Vilt).

Het beloofde een spannende wedstrijd te worden zoals altijd omdat je toch wel een beetje gekeurd wordt op wat je tot dan toe geleerd hebt en hoe je dit in de praktijk kan toepassen.
Ieder was dan ook op tijd aanwezig om zeker zijn beurt niet te missen. De honden werden nog eens goed nagekeken en evt. werd er al eens vlug een borstel/kam tevoorschijn gehaald om de haren van de hond (of baasjes) ;) nog even plat te strijken of in de plooi te leggen.
De trainers Ricky, Anja, Bob en Nel waren op ook post en al vroeg bezig om alles in goede banen te lijden en de zaal klaar te maken voor de club match.

Meestal (we hebben tenslotte goede leermeesters gehad) zijn ook ondergetekende tijdig daar om de hond rustig te laten gewennen aan de omgeving (niet dat die nog vreemd voor ze zijn maar het helpt wel als jezelf rustig de ring in kan stappen ipv. gehaast te moeten beginnen).
Het pak zat nog netjes ingepakt in de zak en het eerste waar we meestal aan beginnen is het socialiseren ... zeer belangrijk voor hond en baasje!! (in mijn ogen) ;) (wel zelf even opletten dat socialiseren niet omslaat in spelen van de honden .. ze zijn soms nogal eens onstuimig dus is het zaak van het baasje om dit onder controle te houden).

Zoals bij elke showhandling moet je ook je nummer gaan halen, deze taak werd door Ricky en Nel in goede banen geleid. Bob had de eer om als ringmeester zijn talenten tentoon te spreiden en de deelnemers de ring in te geleiden, Anja tenslotte deed haar uiterste best om als schrijfster alles neer te pennen wat de keurmeester tenslotte aan haar meedeelde.

Over de keurmeester heb ik het nog niet gehad tot nu toe, deze is meestal bij iedere afsluiting een verassing die tot op het einde goed bewaard blijft. Ook dit jaar was niet anders (al lag het in de verwachting na de keuring op de club match deze zomer) en moesten we tot het laatste wachten eer de keurmeester(es) bekend gemaakt werd. De eer viel deze keer te beurt aan Kim Beckers, zij is bezig om een volwaardige keurmeester(es) te worden en we hopen nog vaak van haar te horen in de toekomst.

Kim bracht haar opdracht met veel bravoure en nam zich ruim de tijd om de honden en! hun handlers te keuren. Hoe staat je hond, hoe staat het baasje erbij, hoe brengt de handler de hond voor (lopen), hoe is de interactie tussen beide, enz. ?
Allemaal punten die ze zorgvuldig moet overwegen bij het bepalen van de plaatsen van de deelnemers.

Na de eerste ronde werd er even een korte pauze ingelast om dan daarna te starten met de tweede ronde, alle 5's,4's enz. werden per groep nog eens naar voren geroepen en mochten het nogmaals tegen mekaar opnemen, van elke groep kon de eerste nog eens doorschuiven naar de volgende groep (1st in groep 5 kon zo dus deelnemen aan groep 4 enz.).Galinka was bij de eerste keuring 4de en mocht later ook in deze groep terug aantreden, daar werd ze uiteindelijk 2de wat ansich ook een zeer behoorlijk resultaat is!

Qannik werd bij de eerste keuring 1ste en mocht uiteindelijk aantreden een meedingen voor de eerste plaats.

Met ons 6en werden we dan nog eens gekeurd om vervolgens door Kim onze eindplaats te bekomen.
Onnodig te vertellen dat mijn hart door mijn keel ging tijdens het afroepen van de laatste plaatsen. 6 ... 5 ... 4 ... 3 ... en dan sta je daar met nog 2 personen over ... nog maar een rondje ... (het worden langzaam oefensessies voor marathons op de trainingen) ;)
Kim liet ons dan 2 rondjes lopen om zo uiteindelijk haar keuze mee te delen. Bij het stilstaan kwam ze dan naar me toe om me te feliciteren, je kan de vreugde op dat moment niet beschrijven. Je wordt zowaar een beetje euforisch ... en je hebt voor een paar momenten nog maar voor een ding aandacht ... je hond!! want het blijft iets wat je samen doet en hij is uiteindelijk de ster in mijn ogen, ik ben op dat moment maar een verlengstuk van hem.

Het was een zeer gezellige avond en ik wil de organisatie dan ook danken voor al het goede werk dat ze voor ons tot nu toe gedaan hebben:
Len Bakker, Bob Krautscheid, Anja Kerkhofs en Ricky Lochs-Romans voor het aanleren en bijsturen als we weer even de mist in gingen op de trainingen ;)
Peter voor de goede zorgen die we altijd ontvangen in het gemeenschapshuis Cascade te Vilt (het is altijd een plezier om op rustige momenten even te kunnen bijpraten)
Anja en Ron voor hun niet aflatende morele steun
John Kerkhofs voor het doorsturen en nemen van de foto's.

En last but not least!!
Kim Beckers voor het keuren van de honden en hun baasjes! We wensen haar het allerbeste toe in haar carriere als keurmeester(es).

Dit is een avond die we niet snel zullen vergeten, erkenning krijgen van je eigen leermeesters is toch iets wat je meedraagt en de beker zal hier in huis zeker een mooie plaats krijgen. Een betere afsluiting van een mooi jaar was er niet.

Geen opmerkingen: