zaterdag, november 08, 2008

Workshop Steppen bij Narmenak ...

Na de pampa training van vorige week hadden we vandaag een workshop steppen op het programma staan.

Plaats van delict was te Lommer bij Tineke en Frank van de kennel "Narmenak"

DSCF8795

Na aankomst hadden we de kans om de honden in een van de kennels te plaatsen waarna we allen gezellig rond te tafel zaten met een lekker bakje koffie/thee of fris. Bij aankomst stelden de aanwezigen zich ook even voor aan elkaar en was het tijd voor een korte introductie over het steppen. De manier van aanlijnen, het harnas, de lijnen, al dan niet steppen met 1 of 2 honden.
Vele aspecten van het steppen zijn aan bod gekomen.

DSCF8793

Toen we een eerste introductie kregen over het steppen was het tijd om een eerste voorbeeld te gaan zien. Tineke haalde een van haar honden (sorry Tineke als ik de namen niet onthoud ;) ) en bond deze voor een band aangelijnd met een harnas en treklijn. Zo kan je dus beginnen zonder je hond te gaan overdonderen met ingewikkelde dingen waar hij nog geen kaas van gegeten heeft.

DSCF8792

Meestal leer je de hond van mooi naast je te lopen ... met een poolhond moet je die regel op een moment gaan ombuigen om hem te leren trekken (al komt dat laatste van nature uit).

DSCF8797

Op de middag zaten we dan allen samen rond de tafel voor een lunch met broodjes en beleg, waarna we dan naar buiten gingen en in groepjes van 3 ingedeeld werden om het woord bij de daad te voegen.

DSCF8799

Frank nam hierbij het voortouw mede doordat hun honden bij hem aangelijnd werden en deze het ook gewoon waren, kwestie van de stimulans op te wekken bij de achtervolgers. Het helpt als je als beginnende stepper iemand voor je hebt die de hond kan aanporren om te gaan trekken.Qannik en mezelf ware in de eerste groep en mochten het eens uit proberen met een pawtrekker met voorvering. Qannik had er duidelijk zin in (Frank op kop en dan nog iemand met 2 honden voor het de step).

DSCF8800

DSCF8802

Galinka kwam in een van de latere groepen aan bod, ook op de step met voorvering en schijfremmen (welke voortreffelijk werken zoals een van de deelneemsters ondervonden had) ;)
Galika had net als vorige week iets minder animo dan Qannik en wilde liever naar mij toe lopen dan achter de anderen aan in het begin. ;) Nadat ikzelf uit het zicht was ging dit vlotter en had ook zij er meer zin in.Er was nog een ding wat ik heel graag wilde uittesten en dat was om te zien hoe ze het beide zouden doen voor de step (samen wel te verstaan). Ik stond versteld!!! om te zien hoe de animo van Galinka omsloeg en samen met Qannik hebben ze gelopen dat het een lieve lust was!!!
Zeer aangenaam verrast door het resultaat heb ik ze tussendoor moeten afremmen omdat ze gelijk onze voorloper wilden inhalen!! ;) Leuk!! Net waarvoor ik deze step workshop wilde volgen. :D

De anderen hadden er ook meer of minder zin en ... maar de baasjes waren unaniem. Het was een geslaagde dag met veel informatie en een vriendelijk koppel dat met een hart voor de dieren en sport ons te word stond.
Bedankt Tineke en Frank voor jullie gastvrijheid en informatie. We zullen mekander zeker nog tegenkomen bij toekomstige projecten. ;)
Ook aan iedereen die meegedaan heeft bedankt ... we hebben er allen samen een super gezellige dag van gemaakt.

DSCF8815

Wordt vervold ....

Geen opmerkingen: