zondag, september 06, 2009

Eerste tocht met de nieuwe step ...

Gisteren zijn we de nieuwe step kunnen gaan ophalen die we via de kennel Narmenak (zie links aan de rechter kant) hadden gekocht en deze is vanmorgen de eerste maal uitgetest.

Qannik en Galinka hadden iets van "dat apparaat hebben we nog al eens gezien" en hadden er gelijk zin in. ;)

De step eerst buiten geplaatst en daarna de honden de riem en het harnas even aangedaan. Na een kleine pitstop werden beiden voor de step geplaatst en de lijn aan het harnas vastgeklikt. Toen kon de korte tocht beginnen (eerst in het begin laten wennen aan het trekken voor de step). Ze reageerden al heel goed op de commando's haw en gee bij het aankomen van kruisingen, zelfs straight viel nog goed mee totdat we langs een huis kwamen waar een kleine roedel hondjes zaten die druk in de weer waren om het die van ons wat moeilijker te maken (moeten we in de volgende rondjes even vermijden). Daar er nog niemand voor hun liep welke ze voorbij wilden rennen viel het tempo in het begin ook nog goed mee, we willen ze ook niet op korte tijd op zien branden omdat we teveel van ze gaan verwachten.

We hebben al enkele goede tips meegekregen van Frank en Tineke toen we de workshop bij hen gevolgd hadden, alsook nog even van Frank toen we de step gingen ophalen.

Het begin was alvast belovend .... nu nog een routine opstellen voor een trainingsschema ... wordt vervolgd. ;)

Geen opmerkingen: